Status – 1 år som fuldtidsselvstændig

Den 30.11.2019 havde jeg min sidste dag som ansat i den kommunale forvaltning. Et super spændende job som Teamleder i Egedal kommune. Jeg var glad hver dag for at gå på arbejde, jeg trivedes med samarbejdet i min ledergruppe hvor høj faglighed, leder- og medarbejderudvikling samt sjov og ballade gik hånd i hånd. Jeg havde en gruppe af dygtige medarbejdere, som var modtagelige for det jeg som leder kunne byde ind med – men … alligevel sagde jeg op.

Forhistorien kort

Den 1.12.1986 startede jeg som elev i 2 år. Derefter blev jeg ansat som assistent, overassistent, fuldmægtig, specialist, social sagsbehandler, fagkoordinator, teamkoordinator og sidst teamleder. Sideløbende med jobbet som overassistent var jeg i 2 år konsulent på et lovguidesystem hos Kommunernes Landsforening.

I 2013 startede jeg min hobbyvirksomhed.  Samtidig med min karriere i det kommunale har jeg taget uddannelser i healing, clairvoyance, tarotkort, regressionsterapi og håndlæsning.

Da jeg i oktober 2018 mistede min mand Bjarne til Cancer havde jeg et behov for, at der skulle ske noget andet i mit liv. Både privat og arbejdsmæssigt ønskede jeg at skabe en ny tilværelse. Jeg ønskede at tage uddannelsen til certificeret sorgvejleder. Denne blev afsluttet  den 10.12.2019.

Farvel til det kendte

At sige op var på mange måder en svær beslutning. Jeg har altid været glad for fællesskabet på mine arbejdspladser. I mit private netværk er mange tidligere kollegaer. Jeg har altid set en værdi i at være med at at give borgerne en god behandling med mottoet: At behandle borgerne ens ved at behandle dem forskelligt.

Alligevel var jeg ikke i tvivl – jeg skulle noget andet.

Mit nye arbejdsliv

Pludselig behøver jeg ikke tage støvler på for at komme på arbejde. Bilen skal ikke ises af. Jeg har ikke hæve-sænkebord og ingen der kommer efter arbejdstid og gør rent.

I mit nye arbejdsliv er jeg både spirituel vejleder, håndlæser og certificeret sorgvejleder. Men jeg er også rengøringsmedarbejder, hjemmesideansvarlig og økonomimedarbejder… for bare at nævne et par af mine titler.

Hvor jeg før havde været vant til, at jeg altid kunne finde en at sparre med på arbejdspladsen er jeg nu alene og jeg får ikke leveret nyt lovstof i min indbakke men skal finde den selv.

Der er ingen i køkkenet når jeg skal holde kaffepause som jeg lige kan tale med – noget jeg ellers altid har værdsat højt på min arbejdsplads.

Den faste arbejdstid blev udskiftet med en mere flydende arbejdstid. Aftenarrangementer og eventarbejde i weekenderne skulle implementeres sådan at jeg ikke bare arbejdede alle 7 dage.

Var det overhovedet ok at holde fri en onsdag formiddag? Det skulle jeg lige overbevise mig selv om! Jeg var nødt til at lave helt faste og strukturerede arbejdstider for at jeg også kunne få lidt fri indimellem. Her 1 år efter er jeg ved at have fået min nye arbejdsidentitet ind under huden. Men det har faktisk været noget af det sværeste.

Jeg havde ikke kunnet tænke mig til, hvilken følelse jeg ville få da jeg stod op mandag den 2. december 2019 – men jeg kan lige så godt sige det som det er : Jeg var både bange og virkelig glad. Jeg havde kalenderen fuld og i den uge havde jeg også en aftale på Booster Universe, hvor jeg var blevet spurgt om jeg ville være med i en spirituel julekalender.

Jeg havde egentlig sagt nej tak – men da de ringede 2. gang, så endte jeg med at sige, at jeg kunne filme fredag den 6. december og ellers havde jeg ikke tid. Sådan blev det og det blev en meget lærerig og produktiv dag. Jeg var med i 2 programmer, disse kan ses https://lysetidig.dk/kontakt/

Jeg tog meget mere med mig end en fantastisk oplevelse. I kølvandet på den spirituelle julekalender lavede jeg flere håndlæsningsprogrammer og i juni måned fik jeg mulighed for at lave en podcast om sorg – også på Booster Universe og med Kenny Reno som facilitator. Et samarbejde, som jeg er meget taknemmelig for og som jeg er sikker på fortsætter i fremtiden.

Podcasten blev godt modtaget. En kærlig fortælling om sorg kan høres her https://www.youtube.com/watch?v=Bvb0w7NJ_2Y&feature=emb_logo

Jeg havde gode bookninger i de første måneder men som alle andre, så blev jeg også ramt af nedlukningen grundet covid-19. Jeg var i samme situation som blandt andre frisører og tatovører og var tvangslukket.

Hjælpepakkerne hjalp ikke mig som nystartet og kombinatør (jeg er aflastningsfamilie og derved ansat).

Mange andre fortæller om, at de fik ryddet op i alle skuffer og skabe, men jeg valgte at give sorgvejledningssamtaler væk via telefon og facetime – et gratis tilbud ca. 70 mennesker landet rundt valgte at tage imod. Det blev spændende samtaler om alt det sorg er og indeholder og flere valgte at fortsætte forløbet efter vi måtte lukke op igen.

Jeg læste også mange hænder via billeder sådan at kunderne kunne tage foto af hænderne og jeg så kunne skrive til dem hvad jeg så og efterfølgende tale med dem i telefon.

Min drøm …

Jeg havde jo ikke drømt om, at jeg skulle læse hænder med visir og at jeg skulle heale med mundbind. Jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle komme til at spritte havelågen af eller at jeg skulle lære at “elske” håndspritten.

Men jeg kan klare det hele – bare jeg får lov at arbejde. Jeg fandt ud af, at håndlæsningen går meget bedre, når kunden får sprittet hænderne af, for så er gammel håndcreme væk. Så håndspritten er kommet for at blive i “Lyset i dig”.

Jeg har altid ønsket mig at lave meditationsaftener så 1 gang om måneden er der meditation. Jeg er altid så taknemmelig for, hvordan kunderne deler ud af dem selv. Det gør min rolle som facilitator spændende og fantastisk.

Jeg bookes til poltnerabend, til venindearrangementer og event hos andre erhvervsdrivende hvor jeg læser hænder, laver blindtegninger mv. med deltagerne. Det er altid meget hyggelige arrangementer, som jeg prioriterer højt.

Jeg har haft kunder der kom helt fra Norge fordi de havde fået mig anbefalet, jeg har været i Sønderjylland og arbejde, jeg kommer næsten lige fra Rødby, hvor jeg også læste hænder, mens der blev solgt smukke nisser i lokalet ved siden af. Jeg har været med på messer og var rigtig velbesøgt.

Der er allerede nu en hel del arrangementer som jeg er booket til. Arrangementer, hvor jeg er inviteret til at komme og holde oplæg om sorg eller læse hænder.  Jeg fortæller altid om min vej til det spirituelle liv. Det er overvældende og fuldstændig fantastisk at jeg kan bruges så mange steder.

1 til 1 kontakten til kunderne er nu det der driver mig videre. Jeg er taknemmelig og ydmyg over at jeg får lov til at gå ved siden af mine kunder i en periode.

På magisk vis smelter mit arbejdsliv sammen sådan at jeg både trækker på min erfaring som social sagsbehandler, min certificering til sorgvejleder og hele mit spirituelle liv. Dette giver mig stor værdi og jeg har en tiltro til, at det er hele mig der gør, at jeg har et godt og velfungerende arbejdsliv.

Nyt og større behandlerværelse fik jeg indrettet i sommeren og ja der mangler fortsat lidt men jeg prioritere mine kunder og tiden sammen med dem.

Mit nye arbejdsliv

Min hverdag er blevet meget anderledes. Den har flere arbejdstimer på en uge, men hver morgen starter med 1-1 1/2 times gåtur langs Roskilde Fjord med hunden. Det er ren meditation og meget anderledes fra den hurtige tur det blev til inden jeg skulle afise bil, smøre madpakke og så afsted.

Jeg kan stadig savne alle mine kollegaer men må også erkende, at netværk opstår hvor man er og jeg har sørme bevidst over for mig selv, at jeg faktisk godt kan finde ud af at skabe mig et nyt arbejdsnetværk i en ny branche.

Det kommende år

I det næste år ønsker jeg at holde flere arrangementer hjemme. I Januar og Februar har jeg således hyret en dygtig kollega ind til at give budskaber til deltagerne (alle får denne aften budskaber). Samtidig laver alle en blindtegning som jeg tolker. Januararrangementet er udsolgt og der er få pladser tilbage i februar.

Jeg er blevet glad for telefonclairvoyancerne efter jeg har givet en del væk gennem Danske Soloselvstændige så mon ikke der er gode tilbud på vej der.

Jeg er blevet opfordret til at lave sorggrupper og jeg er meget nysgerrig på, hvordan jeg tænker det kan lade sig gøre, men pludselig finder jeg den rette form og mon så ikke også det bliver en realitet i det kommende år.

Men først skal jeg have lavet ca. 30 tarotoplæg omkring mine kunders kommende år. Du kan fortsat nå at reservere en tid til trækning af dine kort via https://www.facebook.com/lysetIDig/?view_public_for=442024169208221

Så jeg kaster mig med glæde i hjertet ud i mit andet år som selvstændig i Lyset i dig og glæder mig hver dag til at sige velkommen til mine kunder.