Når børn har ondt i sjælen

Det er sol og sommer – vi holder sommerferie og hygger os sammen med familie, venner, veninder, kæledyr mv. Alt er jo da så godt … også ikke altid alligevel.

Henover de sidste måneder har jeg set flere og flere børn i mit behandlerværelse. De kommer til healing og de kommer for at tale med mig.

De kommer lidt reserveret den første gang og det er svært for dem at skulle forholde sig til en “gammel dame som mig”.

Vi kigger på krystaller, vi dufter til olier og i løbet af kort tid, har jeg skabt et bånd til barnet og en god fortrolighed.

Egentlig gør jeg ikke noget specielt – Jeg stiller mig til rådighed, jeg lytter og jeg viser dem, at hvad de end måtte fortælle mig, så rummer jeg det – alt det svære der findes indeni.

Igår havde jeg for 2. gang besøg af en skøn dreng. Han er 10 år men i virkeligheden er han meget meget gammel indeni og det giver ham problematikker som lærerne i hans skole ikke rigtig kan rumme. Det gør det svært i forhold til kammeraterne og sommerferien bliver brugt til at bekymre sig om, at skulle tilbage til skolen.

Igår fortalte han mig, at der var nogen på et pc-spil havde skrevet, at han lige så godt kunne tage livet af sig selv. Han kiggede på mig og sagde, at det jo måske ville være meget lettere.

Jeg stillede et svært spørgsmål. Tænker du nogen gang på at dø? Det kom meget hurtigt JA NOGLE GANGE.

Hvad gør du så Asger(Navnet er opdigtet)?? Siger du det til mor og far eller en anden voksen?? Jo han sagde det sin mor men han synes ikke de andre voksne forstod ham så han havde ikke rigtig andre voksne. Jeg sagde, at han gerne måtte ringe til mig, hvis han havde det svært og tænkte på det.

Han kiggede på mig og sagde TAK. 10 år gammel havde vi en samtale som ingen nogensinde skulle føle de var nødt til at have – samtalen om, at føle sig så forkert at det bedste for verden ville være at forsvinde.

Asger er en sej og dejlig dreng som har det svært. Han får hjælp og han ligger der på briksen og tager godt imod den healing jeg giver ham. Han mærker hjælpen fra krystallerne jeg gav ham 1. gang og som sjældent har forladt hans skønne hænder. Han fik hjælp fordi hans forældre rakte ud og valgte at støtte deres barn til bedre selvindsigt og selvværd.

Jeg har lige modtaget denne sms:

¨Kære Janne
Du er simpelthen fantastisk i den måde du går til Asger på. I dag sang han ligesom 1. gang på vejen hjem i bilen. Han har været glad hele dagen. Du er en ægte kærligheds alkymist….Det du gør for Asger er en kæmpe ressource for ham og er med til at give ham ballast og en langt dybere tro på sig selv og sit eget værd.
Af hele mit hjerte TAK for dig og det du gør i verden.
Kærlig hilsen
Asger og Mor¨

Asger og jeg er ikke i mål, men vi arbejder sammen og vi arbejder sammen med hans forældre på, at han langsomt vil få det bedre med sig selv og finde fred i at han aldrig bliver en der kan puttes i en bestemt kasse. Han er jo bare Asger. Asger med de smukkest øjne og det største indsigt. Tak til dig, fordi du viser mig så meget tillid at du kan tale med mig om alt det der er mega svært når man bare er 10 år men meget ældre indeni.

God sommerferie til både børn og voksne.

Kærligst Janne

Lyset i dig