Meditation

Hvad er meditation ?

Når jeg mediterer, så handler det om at give mig selv ro og fokus i en travl hverdag. At få prioriteret mig selv for en stund og være i ro med mig selv indeni. Jeg sætter “to do listen” på stand-by og mærker bare hvad der sker.

Derved får jeg stemninger fra kroppen som jeg ellers godt kunne have tildens til at “overse”.

Nogle gange går min meditation ud på at mærke efter på et bestemt emne. Hvad vil det give mig, hvis jeg …. ? Fortsæt selv sætningen. Ved denne type meditation kan jeg – uden følelserne er involveret – få budskaber fra mit inderste jeg om det jeg spørger om.

Jeg har været mange år om at finde min vej ind i meditationen, men nu bruger jeg min daglige morgentur sammen med hunden ved Roskilde Fjord til min meditation. Hvad jeg ikke har tumlet med inden turen for, når jeg er kommet hjem har fundet en løsning på eller fået det forløst, sådan at jeg ikke behøver at spilde tid og kræfter på det mere.

Jeg sætter mig af og til med min skønne blondeagat, min bjergkrystal samt min bjergkrystal med mosagat i hånden, i min gode stol og bare har fokus på at trække vejret ind gennem munden og puste ud gennem næsen. Samtidig mærker jeg på mine skønne krystaller:

Min eneste opgave er at mærke, hvad der kommer til mig fra min underbevidsthed. Jeg skal ikke præstere, jeg skal ikke være sød og flink, jeg skal blot lytte.

Lytte til, hvad jeg får at vide.

Nogle af mine kunder ser meget bekymret ud, når jeg siger, at det vil være godt for dem at meditere. Metoden er valgfri, bare det er noget du godt kan lide siger jeg. Om det er at male, gå tur ved vandet eller sidde i fred eller noget helt andet er op til dig, men det er vigtigt, at  give dig selv rum til at gøre noget for dig selv.

De undersøgelser, som der er lavet omkring meditation fortæller, at hjernes aktivitet bliver styrket og man mener faktisk at det vil kunne nedsætte risikoen for demens og senilitet.

Meditationen kan nedsætte den usunde stress og blodtrykket og kan styrke det du er i stand til at klare både fysisk og psykisk og når du er i meditationsbalance, så vil du heller ikke være så disponibel for at blive forkølet eller andre sygdommen som følge af et svækket immunforsvar.

Meditationen er med til at øge din følelse af, hvad du ønsker dig her i livet og målrette din indsats herefter.

Jeg forbinder meget meditation med at finde ind til centrum af mig selv og have en følelse af, at være centeret i eget liv. Dette gør, at jeg kan have fokus på eget liv.

Jeg lave løbende meditationsarrangementer, hvor vi er max 12 deltagere. Jeg guider Jer gennem en meditation og vi taler efterfølgende om oplevelser du har lyst til at dele. Derefter drikker vi en kop kaffe / te sammen.