Categories: Uncategorized

Chakra systemet – vi starter med den RØDE farve

Kroppens energi centre – Fokus på Rodchakra

Chakra er kroppens energi centre og kan oversættes til dansk med “hjul”. Chakra kommer fra sanskrit og er først beskrevet i de hellige skrifter år 600 før vor tidsregning. De forskellige chakra bliver næsten altid vist som de smukke lotusblomster i hver sin farve.

De chakra jeg arbejder med i healingen

De 7 chakra er

  • Rodchakra – DEN RØDE
  • Harachakra – DEN ORANGE
  • Solar plexus chakra – DEN GULE
  • Hjertechakra – DEN GRØNNE
  • Halschakra – DEN BLÅ
  • Pinjal 3. øje chakra – DEN KONGEBLÅ
  • Kronechakra – DEN VIOLETTE

Derudover arbejder jeg med dit sjælspotentiale – Det hvide lys der helst skulle gennemstrømme hele din krop.

Når jeg healer kigger jeg på dig på det fysiske plan, det emotionelle plan, det mentale plan og det spirituelle plan.

Rodchakra – DEN RØDE FARVE

På det fysiske plan handler dit rodchakra om jordforbindelse, stabilitet, rodfæste, tryghed, at føle sig hjemme, fundamentet, det du kommer fra, fødsel, mad, penge, livskraft. 

Emotionelt handler det om ild og passion, dit temperament og dit mod, vrede og frustation.

Mentalt taler vi om kaos og stress, om dit forhold til autoritet og det at være i sig selv eller leve livet som man tror man skal og derved være separeret fra sig selv.

Spirituelt set kigger vi på din flamme og om du har brug for at blive født på ny – altså arbejde med, at finde ind til, hvad du ønsker at livet skal handle om.

Men hvor er det?

Dit rodchakra finder du ved roden af rygsøjlen, i mellemkødet. Det er gennem dine rødder, at du kommer i kontakt med Moder Jord og mon ikke du kender udtrykket “At have benene solidt plantet på jorden”.

I harmoni

Når du har et rodchakra der er åbent og fungerer harmonisk, så vil du opleve en stor og dyb personlig forbundethed med jorden og alt hvad der findes på jorden. Du vil føle at du er i harmoni med dig selv, mærke din ro indeni dig og du ved, at du er nok, du er præcis som du skal være.

Du vil føle dig som en del af livets naturlige kredsløb, du kan være både i ro og i aktivitet. Du ved, at noget må dø for at noget nyt kan fødes.

Du oplever grundlæggende, at du her på jorden kan være tryg og får omsorg, næring, tryghed og beskyttelse – dvs. du har et liv i tillid her på jorden og er taknemmelig for det du har og får.

Disharmonisk rodchakra

Dine tanker og handlinger er rettet mod, hvordan du dog kan opnå det og det og det kan være svært for dig “bare at være til stede”. Du holder fast på noget som du egentlig er færdig med fordi det er trygt og det er svært at slippe.

Din adfærd handler om først og fremmest at få tilfredsstillet dine egne behov.

I mine healinger mærker jeg at dit rodchakra er tilstoppet, enten ved, at jeg mærker, at du f.eks. har ondt i  benene eller jeg kan måske mærke, at det er svært for dig at være i ro og bare være.

Ved den efterfølgende samtale tager vi fat i at få renset dit rodchakra sådan at hjulet igen kan dreje rundt.

Det kan du selv gøre

At gå en tur i naturen hjælper dit rodchakra til at blive renset. Prøv at lade lydbogen blive hjemme og lyt i stedet til fuglene, vinden der blæser og vandets bølger.

Det er ikke tilfældigt, at vi her under Covid-19 har fundet tilbage til naturen. For pandemien har rystet vores rodchakra og dermed vores fundament her i livet. Derfor har vi brug for at mærke, at vi kan være i kontakt med naturen.

Meditation

Sæt dig i en stille stund – luk dine øjne og mærk, hvordan jorden mærkes gennem dine fødder. Forestil dig, at dine fødder er et træ. Se det for dit indre blik. Hvordan ser dine rødder ud? Er de store og flotte og stikker dybt, er de kun små og visne og er der forskel på, hvordan de ser ud i venstre og højre side?

Lad dig inspirerer af de ord jeg at har sat på rodchakraet og mærk hvordan du har det. Kan dit hjul løbe rundt eller er der grus i maskineriet?

Prøv visuelt at få dem til at vokse og blive stærke og mærk hvordan det vil være for dig hvis dine rødder går langt langt ned i jorden. Måske du kan mærke roen indeni.

Med tiden vil du kunne sætte dig ved vandet, mærke sandet mellem dine tæer og mærke Moder Jords kraft forenes med din egen kraft.

Du booster dit rodchakra ved at omgive dig med den røde farve. Røde sko, bukser – puder i sofaen – kun din fantasi sætter grænsen.

Du kan med fordel begynde at arbejde med dit rodchakra – så er du klar til at gå videre med dit harachakra, når næste indlæg udkommer.

Janne

Recent Posts

Når børn har ondt i sjælen

Det er sol og sommer - vi holder sommerferie og hygger os sammen med familie,…

2 år ago

Det hele er din skyld, Janne🤩

Min kunde sagde ordene med et glimt i øjet. Hun går - som mange andre…

2 år ago

TAK for 2021 og VELKOMMEN til 2022

Kære Alle, Jeg vil gerne ønske ALLE mine kunder, mine følgere og mine samarbejdspartnere et…

2 år ago

ÅH den fantastiske håndlæsning.

Imorges startede dagen med en svømmetur sammen med min labradorable i Roskilde Fjord - når…

3 år ago

Hvad er din sidste vilje?

Minsidstevilje.nu Kender du minsidstevilje.nu? Systemet, hvor du med dit nem-id kan skrive dine ønsker for…

3 år ago

8 år som selvstændig – Hurra – Tak for støtten til alle mine kunder

Firmastart Den 3. marts 2013 startede jeg mit firma "Healing og Tarot - Lyset i…

3 år ago